Bredband Enköping

När det kommer till att välja bredbandsleverantör finns det många faktorer att ta hänsyn till. Men om du letar efter bästa bredband i Enköping så har du kommit rätt. På den här hemsidan går vi igenom de bästa valen av bredband i Enköping dels genom mobilnätet men även via fast bredband. Jämför bredband nedan!

Bredband via mobilnätet i Enköping

Vi har jämfört bredband via mobilnätet för Enköping genom att studera täckning, prestanda och snabbhet i de olika mobilnäten och kommit fram till följande lista. Jämförelsen är generell och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar täckning på det mobilt bredband du är intresserad av för att göra det val som är bäst för dig.

Mobilt bredband från Telia

1. Telia mobilt bredband

 • Mobilnät med 2G, 3G, 4G & 5G.
 • 40 GB till fri surf varje månad.
 • Router kan köpas mot extra avgift.
 • Telia täckningskarta

Prova från 239 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Telenor

2. Telenor mobilt bredband

 • Mobilnät med 2G, 3G, 4G & 5G.
 • 15 GB till fri surf varje månad.
 • Router kan köpas mot extra avgift.
 • Telenor täckningskarta

Prova från 169 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Comviq

3. Comviq mobilt bredband

 • Mobilnät med 2G, 3G, 4G & 5G.
 • Fri surf varje månad.
 • Bind dig och få en router på köpet.
 • Comviq täckningskarta

Prova från 399 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Tele2

4. Tele2 mobilt bredband

 • Mobilnät med 2G, 3G, 4G & 5G.
 • 75 GB till fri surf varje månad.
 • Router kan köpas mot extra avgift.
 • Tele2 täckningskarta

Prova från 349 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Hallon

5. Hallon mobilt bredband

 • Mobilnät med 3G, 4G & 5G.
 • 5-200 GB surf varje månad.
 • Köp egen router, ingen kan väljas till.
 • Hallon täckningskarta

Prova från 59 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Chilimobil

6. Chilimobil mobilt bredband

Prova från 165 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Mobilt bredband från Tre

7. Tre mobilt bredband

 • Mobilnät med 3G, 4G & 5G.
 • Fri surf varje månad.
 • Bind dig och få en router på köpet.
 • Tre täckningskarta

Prova från 329 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden

Fast bredband i Enköping

Med så många alternativ av fast bredband i Enköping kan det vara svårt att veta vilket som är rätt för dig. Men oroa dig inte - vi har gått igenom de fasta bredbanden och betygsatt operatörerna. Nedan finner du några av de bästa snabba bredbandsalternativen i staden, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken som är rätt för dina behov.

Fast bredband från Comviq

1. Comviq fast bredband

 • Via Fiber, 2G, 3G, 4G & 5G
 • Hastighet 100-500 Mbit/s

Prova från 429 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Fast bredband från Tele2

2. Tele2 fast bredband

 • Via Fiber, Kabel-TV (ComHem), 2G, 3G, 4G & 5G
 • Hastighet 150-1200 Mbit/s

Prova från 349 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Fast bredband från Boxer

3. Boxer fast bredband

 • Via Fiber
 • Hastighet 100-250 Mbit/s

Prova från 399 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Fast bredband från Telenor

4. Telenor fast bredband

 • Via Fiber, 2G, 3G, 4G & 5G
 • Hastighet 100-1000 Mbit/s

Prova från 329 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Fast bredband från Ownit

5. Ownit fast bredband

 • Via Fiber
 • Hastighet 100-1000 Mbit/s

Prova från 239 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Fast bredband från Allente

6. Allente fast bredband

 • Via Fiber
 • Hastighet 100-500 Mbit/s

Prova från 579 kr/mån utan bindningstid

Visa erbjudanden
Hitta det bästa bredbandet

Hitta det bästa bredbandet i Enköping

Att hitta det bästa bredbandet kan vara en utmaning, speciellt om du bor i Enköping. Staden är stor och möjligheterna till bredband varierar kraftigt mellan olika områden. Det finns dock ett antal bra alternativ att välja bland, oavsett var du bor.

För att du ska kunna hitta och få bredband som passar dig är det bra att undersöka vilka typer som erbjuds i ditt område. Om du vill ha snabbt bredband är det viktigt att kolla upp hastigheterna och fokusera på fasta bredband. Om du vill ha ett billigare bredband kan du istället titta på mobilt bredband, vilket är tillgängligt i de flesta områden.

En annan sak som är viktig att tänka på när du väljer bredband är var du vill använda det. Om du bara surfar, skickar mejl och gör bankärenden hemma är det inget större problem om bredbandshastigheten är låg, men om du använder internet för arbete eller för att spela online och kanske strömma Netflix då kan det vara bra med en högre hastighet.

När du har bestämt dig för vad du vill ha i ett bredband är det bara att börja jämföra olika alternativ och då är vår lista ovanför en bra start.

Vad är skillnaden på 10 Mbit/s, 100 Mbit/s och 1000 Mbit/s?

Om du frågar en tekniker vad skillnaden är mellan 100 Mbit/s och 1000 Mbit/s kanske de svarar att det är som att köra i en Ferrari och en Volvo. Det är mycket mer snabbt och effektivt att använda 1000 Mbit/s än 100 Mbit/s, men det finns också ett stor risk att du ofta inte kommer använda den högre hastigheten.

Vilken hastighet skall jag då välja på fast bredband?

Det beror på vad du ska använda bredbandet till. För de allra flesta så brukar vi rekommendera att du väljer ett bredband som ger minst 30 Mbit/s per aktiv användare. Så är ni två i familjen som använder bredbandet samtidigt så bör ni ha 60 Mbit/s och därmed välja 100 Mbit/s som mest troligt är Sverige vanligaste hastighet.

Hur mycket surf behöver man på ett mobilt bredband?

När du väljer mobilt bredband är det viktigt att du tänker på vad du vill använda det till. Om du bara surfar, skickar mejl och gör bankärenden hemma är det inget större problem om surfmängden är låg och kanske enbart 20 GB, men om du använder internet för arbete eller för att spela online och strömma Netflix och liknande då kan det vara bra med en högre surfmängd.

För dig som vill använda ett mobilt bredband som ett vanligt bredband och kunna göra allt inklusive strömma Netflix är 100 GB per månad en bra start ifall du är en person. Är man flera personer i hushållet som ska använda bredbandet så behöver man ofta mer. För familjer på fyra eller fler rekommenderar vi alltid att man väljer ett mobilt bredband med fri surf.

Räcker ett mobilt bredband i prestanda eller behöver jag fast bredband?

Mobilt bredband fungerar bra om du främst använder det till för att kunna surfa och skicka mejl, men om du vill använda internet för arbete eller spela online kan det bli långsamt. Då är det bättre att ha ett fast bredband.

Om du bor i ett område där det inte finns något fast bredband, men det finns mobilt bredband, kan vi rekommendera att du väljer ett mobilt bredband med hög prestanda vilka vi listar längst upp på sidan. Då kan du använda det även hemma och kanske få en bra upplevelse när du streamar film eller spelar online.

Att hitta det bästa bredbandet i Enköping kan vara en utmaning, men med vår sidas hjälp kommer du förhoppningsvis snabbt fram till det bästa alternativet för dig. Undersök vilka typer av bredband som erbjuds i ditt område, titta på hastigheterna och fundera på vad du vill använda bredbandet till. När du har bestämt dig är det bara att jämföra olika alternativ och vår lista ovanför ger dig en bra start.

Jämför bredband

När du bestämt dig mellan fast och mobilt bredband är det dags att du jämför bredband för att hitta det bästa.

När det kommer till fast bredband kan du välja mellan ADSL, fiber och kabel-TV. ADSL använder telefonlinjen för att skicka data och är därför långsammast med en hastighet på upp till 24 Mbit/s. Fiber använder en optisk kabel som ofta är nydragen för att skicka data och kan ge hastigheter upp till 10000 Mbit/s. Kabel-TV använder samma kabel som TV:n använder och är därför ofta långsammare än fiber.

När det kommer till mobilt bredband kan du välja mellan 3G, 4G och 5G. 3G är den första generationen av mobilt bredband och använder sig av UMTS-tekniken för att skicka data. 4G använder LTE-tekniken som är snabbare än 3G och ger en upp till 600 Mbit/s i Sverige. 5G är den senaste generationen av mobilt bredband och använder sig av ny teknik som ger hastigheter på upptill ca 1000 Mbit/s i Sverige.

När du valt typ av bredband så är det dags att jämföra. Vill du fokusera på mobilt bredband så har vi rangordnat vilka bredband via mobilnätet som bör fungera bäst i Enköping längst upp. Är du istället intresserad av fast bredband så är operatörerna rangordnade efter de bästa valen baserat på pris, kundnöje, villkor och framförallt populäritet. Något som är bra att tänka på är att priserna för fast bredband skiljer sig beroende på var man bor, därför bör du alltid dubbelkolla priset innan du beställer.

Börja jämföra bredband

Mobilt bredband obegränsat 5G

Mobilt bredband obegränsat 5G

Obegränsat mobilt bredband via 5G är ganska nytt och två bra val är Telenor och Tre och det är möjligt att beställa bredbandet även om din adress i Enköping idag saknar 5G. Du får nämligen med en 5G-router som även stöder 4G och då kommer du surfa över 4G till den dagen din närmsta mobilmast uppgraderas med 5G och då slår bredbandet över automatiskt till 5G utan att du behöver göra något.

Läs mer om Telenor Bredband 5G

Läs mer om 3Bredband Max 5G